Vanligvis dekker ikke folketrygden mer enn 35-40 prosent av det man har i lønn i dag. Dermed er innskuddspensjonen en viktig del av sparingen. Norske bedrifter har med andre ord et stort ansvar for å sikre sine ansatte en god pensjonisttilværelse.

- En innskuddsordning på 2 prosent av lønn (obligatorisk tjenestepensjon) er dessverre i minste laget. Med en slik spareordning blir det som å få lønn annenhver måned. Øker de derimot til 5 prosent fra de er 35 år, kan de ansatte komme opp i rundt 66 prosent av sluttlønn som pensjonister, forklarer Gunnar Birkevold i Eika Kapitalforvaltning.

- Stadig flere bedrifter velger innskuddspensjon. Fordelen er at du som leder vet nøyaktig hva dette kommer til å koste bedriften. Samtidig kan du enkelt øke prosenten, og vise at du investerer i de ansattes fremtid, sier han.

Gode råd er lokale
Birkevold trekker frem 4 grunner til at det lønner seg å bruke lokalbanken til pensjonssparing.

  • Nærhet til kunden gjør at vi kjenner bedriftens behov – samtidig er det enklere for både eier /leder av bedriften og de ansatte å ta kontakt med lokalbanken.
  • Det er praktisk å få samlet alt i én bank. Dette gjelder både bedriften og den enkelte ansatte – som begge gjerne har et kundeforhold hos lokalbanken fra før.
  • Enkle digitale løsninger. Bedriften har full kontroll over pensjonsordningene gjennom Bedriftsportalen.
  • Nå blir Ansattportalen en del av mobilbanken – en stor fordel for ansatte som allerede bruker lokalbanken privat. Her finner man oversikt over folketrygd, hva som er oppspart gjennom tidligere arbeidsforhold og hva som spares i dag. I tillegg er det enkelt å sjekke hva man ligger an til å få i pensjon med dagens spareprofil.

Slik flytter du OTP mellom to banker
Har bedriften din obligatorisk tjenestepensjon (OTP) hos en annen bank i dag? Det er fort gjort å flytte den over til lokalbanken. Ta kontakt med en rådgiver i dag.

Menneskene i bedriften er din viktigste ressurs. De fortjener at du tar vare på dem med gode ordninger. Kontakt oss gjerne for en prat – vi hjelper deg med å finne de beste løsningene for akkurat din bedrift.